„Арабела 2009“ ООД е дружество, създадено през 2009 г. в гр. Бургас с предмет на дейност търговия и обработка на стъкла и огледала , производство на стъклопакети и триплекс,фасадно остъкляване, както и на интериорно и екстериорно обзавеждане от стъкло.

През 2010 г. фирмата инвестира средства в закупуването на машини за обработка на стъкло с праволинейни и неправолинейни форми, както и машини за изработка на триплексови стъкла, в т. ч. противоударни и противокуршумни стъкла. За да отговорим на нуждите на развиващият се пазар и за да бъдем достатъчно конкурентноспособни , се наложи и необходимостта от закупуването на нови и с по-големи възможности и опции машини за обработка- кантиращи и фасетиращи, както и закупуването на линия за производство на стъклопакети през 2012 , допълнена от автоматизирана резачна маса с цифрово програмно управление с периферни устройства и приспособления за обслужване на фирма Bottero , Италия. Масата позволява рязане на стъкла с праволинейни и неправолинейни форми /от 3 до 25 мм дебелина на стъклата/, с максимални размери на листите 3210/6000 мм , както и рязане на стъкла за стъклопакети с топлоизолационно покритие и комбинирано покритие за термичен и соларен контрол. Благодарение на изключително високите нива на соларна и топлинна изолация, LOW-E стъклата спестяват енергията и същевременно допринасят за опазването на околната среда.

Дългогодишни наши клиенти, с които работим успешно през годините са :

строителните холдинги “ Планекс“, „Диневи Груп“ „ Евробилдинг инженеринг“, множество хотели и селища от затворен тип като „Созополис“, „Марина холидей“, „РИО“, х-л Адмирал, х-л Долче вита, х-л Атлантис и др, фирми от мебелната промишленост , фирми изработващи дограма и др.

Някои от големите проекти, които сме изпълнили са:

  • остъкляване на новия терминал на летище Бургас с около 3000 кв. м стъкло лакобел

  • ремонт с армирано стъкло 2000 кв. м на покрив на базата на „Бургасбус“

  • монтаж на стъкла и метална конструкция- покрив и странично остъкляване на новите автобусни спирки в гр. Бургас

  • цялостно интериорно обзавеждане от стъкла и огледала на МОЛ- Странд

  • изработка и монтаж на огледала за хотелски комплекс RIO – Св. Влас

  • изработка и монтаж на стъклени витрини-лице на автошоуруми BMV,Opel,Audi в гр. Бургас

  • остъкляване-външно и вътрешно на хотелски комплекс „ Козият рог“ - М.Търново

  • изработка и монтаж на душкабини и огледала в“Созополис“-гр. Созопол

  • витрини и огледала за к-с „Манастира“-Пампорово

  • стъклена фасада и облицовка с еталбонд на административна офис сграда на SEVAN

Работим с воля и желание.Постигнатите успехи дължим на утвърдените във времето традиции, които сме наследили, както и на способността си да бъдем гъвкави и да отговаряме на все по- нестандартните идеи на клиентите ни. Стремежът ни и в бъдеще е да продължим да инвестираме в нови машини и висококачествени продукти, гаранция за което е и изградената система за управление на качеството, отговаряща на модела ISO 9001:2008.