Рязане

Фирмата е оборудвана с напълно автоматизирана линия за рязане на стъкло на фирма Bottero , Италия. Линията позволява рязане на стъкла с праволинейни и неправолинейни форми /от 3 до 25 мм дебелина на стъклата/, с максимални размери на листите 3210/6000 мм , както и рязане на нискоемисийни стъкла с меки покрития.им с висококачествени стъкла на утвърдени производители, някои от които са: Saint-Gobain; AGC; Pilkington; Trakya Glass и др

След като бъдат нарязани стъклата могат да бъдат кантирани или фасетирани с цел да бъдат премахнати острите режещи ръбове по краищата и постигане на по- добър външен вид на изделията.

Предлагаме на нашите клиенти целия асортимент от стъкла на пазара:

 •  Флоатни стъкла
 •  Цветни стъкла
 •  Орнаментни стъкла
 •  Ламинирани стъкла
 •  Нискоемисионни стъкла
 •  Армирани стъкла
 • Огледала
 • Закалени стъкла
 • Лакобели

Кантиране

Този вид обработка може да бъде изпълнен върху различни по видове и дебелина стъкла, както и на праволинейни и неправолинейни форми.

Фирмата разполага с машини за праволинейно и неправолинейно кантиране на Bavelloni , Италия и Boterro, Италия.

При този вид обработка могат да се постигнат следните видове кантове:

 • прав кант
 • С – кант
 • ОG – кант

Така обработени стъклата могат да се използват в мебелната промишленост – за рафтове, вратички, плотове за маси , барплотове, както и да бъдат влагани в производството на структурни стъклопакети.

Фасетиране

Фасетът е вид обработка на огледала и други стъкла, при която се получава скосяване на ръбовете на стъклото до 45 градуса. Широчината на скоса/фасетът/ може да бъде от 5 до 40 мм за праволинейните и до 20 мм за неправолинейните форми.

Фасетът придава изключителна елегантност и завършеност на детайлите, при което е най- често предпочитан при производство на огледала за хотели, дома, офиса , магазина.

Машината за праволинейно фасетиране е на Bottero, Италия и е с възможност за изработка на различни по широчина фасети, както и по-специални фасети- матиран, двоен , троен.

Пробиване на отвори

Пробиването на отвори се налага много често при производството на вратички за мебели, както и при някои от детайлите покрай вратите на стъклените витрини. Фирмата разполага с двустранна пробивна машина , чешко производство. Възможно е пробиването на отвори с диаметър от 5 до 100 мм, в зависимост от разполагаемите свредла, както и направата на различни зарязвания за панти.

Матиране

Матирането е процес , при който се постига млечнобял цвят на стъклото. При нас то се извършва механично чрез пясъкоструйна машина. Впоследствие матираните детайли могат да се фиксират със специална течност, за да не остават неприятни следи при допир. Чрез матирането могат да се направят различни фигури, орнаменти или надписи върху стъклото.

UV – лепене

Това е процес, при който се използват специални лепила и лампи с ултравиолетово лъчение в определен спектър на лъчите, с цел дълготрайно и надеждно залепване на материали като стъкло-стъкло, стъкло-метал, стъкло-камък. UV – лепилата са напълно прозрачни, което ги прави подходящи за залепване при изработката на мебели от стъкло. Трябва да се знае, че повърхностите, които ще се лепят трябва да са идеално чисти и равни/кантирани/, като металите трябва да бъдат без нанесени покрития. Само тогава може да бъде гарантирано качеството и здравината на залепване.