Производството на триплекс е процес, при който посредством смола се слепват два ,три или повече слоя стъкло. Смолите , които използваме са прозвоство на немската фирма Kommerling. В зависимост от това какви шумо – и удароустойчиви характеристики трябва да притежава желаното изделие, се препоръчва използването на различни видове смоли. За да задоволим желанията на нашите клиенти и техните интериорни решения изработваме и цветни триплекси чрез комбинация от различни по цвят стъкла , както и комбинации от цветни и орнаментни стъкла. Така изработеният триплекс намира приложение за парапети, стъклени стълби, подиуми за увеселителни заведения, витрини на магазини, офиси, шоуруми. Едно от последните ни постижения в тази област е изработката съвместно с наши партньори на басейн, изграден от големи многослойни стъкла за обучение на водолази край гр. Лозенец за новоизграждащият се водолазен център.

Производството на триплекс по тази технология е ръчно, по нископроизводително, но има своите предимства пред триплекса , поризведен чрез слепване на листи с фолио при вакуум. Те са: по дебелият слой смола между стъклата, което води до по- добра якост, както и по- добрата звукоизолация.

Фирмата ни е специализирана и в изработката на бронирани/противокуршумни/ стъкла с различна степен на защита, съобразена с изискванията на българското и европейското законодателство, като издаваме и необходимите сертификати за това. Такива стъкла се използват най- вече за банки, обменни бюра, автомобили за превоз на ценности.